Nieuws


11 april 2024

Monique Douma overleden

 

Een droevig bericht: onze alt Monique Douma-Cobben is overleden. Ze was al geruime tijd ziek. Monique was afkomstig uit de familie Cobben, waarvan verschillende generaties bij het ToonkunstKoor Roermond hebben gezongen en nog zingen. Ze heeft grote verdiensten voor het koor gehad, vooral als initiator en promotor van het Vriendenprogramma, dat erop gericht is een persoonlijke band op te bouwen met mensen die het koor financieel steunen. We wensen haar man Funs veel sterkte en zullen haar missen.

 

 

 

 


26 april 2024

Roel Hekking ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 26 april 2024 is Roel Hekking, tenor bij het ToonkunstKoor Roermond, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Roel kreeg deze onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor het vakgebied Geestelijke Verzorging; eerder werd daarvoor al benoemd tot erelid van de Vereniging van Geestelijke Verzorgers. Daarnaast is hij actief in sociaal-maatschappelijke organisaties. Hij is secretaris en vicevoorzitter van de Hendrix Stichting in Geleen, secretaris van de Stichting Tijdig in Weert en deed eerder vrijwilligerswerk bij het Alzheimer Café Venlo. Ook vervult Roel bestuurlijke taken voor de Koninklijke Harmonie van Thorn.

 


17 juni 2023

Sponsor ons zonder dat het u iets kost!

Wilt u het ToonkunstKoor Roermond steunen zonder dat het u geld kost? Doe dan uw webwinkelbestellingen via SponsorKliks.

Hoe werkt het?
Ook u koopt waarschijnlijk wel eens iets via webwinkels als Bol.com, Booking.com, Thuisbezorgd of Coolblue. Honderden van deze webwinkels zijn aangesloten bij SponsorKliks. Als u via SponsorKliks iets bij Ă©Ă©n van deze webwinkels bestelt, betaalt deze een percentage van uw aankoopbedrag aan SponsorKliks. Driekwart van dit percentage wordt door SponsorKliks doorgestort op de bankrekening van ons koor. U betaalt voor uw bestelling hetzelfde als wanneer u rechtstreeks bestelt bij bijvoorbeeld Bol.com. (Voor de webwinkels zelf is dit interessant omdat ze via de SponsorKliks-constructie extra bestellingen krijgen.) Uw gegevens zijn alleen bekend bij de webwinkel; u blijft dus anoniem bij SponsorKliks en bij het ToonkunstKoor Roermond. N.B.: Bestellingen van boeken zijn uitgesloten van de SponsorKliks-regeling.

 


19 oktober 2022

Rabo ClubSupport 2022

Voorafgaand aan de repetitie van 18 oktober 2022 kwam Ralf Peters, medewerker van de Rabobank Roermond-Echt, ons verrassen met een donatie van € 271,43. De hoogte van het bedrag is bepaald door leden van de Rabobank die hun stem tijdens de actie Rabo ClubSupport 2022 hebben uitgebracht op het ToonkunstKoor Roermond. Dank aan de Rabobank en aan iedereen die op ons heeft gestemd!

 


19 december 2021

Concert Messiah afgelast wegens lockdown

Gisteren heeft premier Rutte vanwege de coronapandemie opnieuw voor het hele land een lockdown afgekondigd tot en met 14 januari. Onze uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich HĂ€ndel moet daarom worden geannuleerd. We hopen het concert op een later tijdstip te kunnen inhalen.

 

28 april 2021

Claska Mulder lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op maandag 26 april 2021 bracht de burgemeester van Roermond, mevrouw Rianne Donders, een onverwachts bezoek aan huize Mulder in Swalmen. De vrouw des huizes, onze voorzitter Claska Mulder-van der Vegte, was niet op de hoogte gebracht van dat bezoek. Tot haar verrassing werd ze benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau op voordracht van drie organisaties waarin ze actief is, waaronder het ToonkunstKoor Roermond.

 

27 november 2020

Rabo ClubSupport 2020

Op 25 november 2020 heeft de Rabobank Roermond-Echt via een virtuele (internet)bijeenkomst haar bijdragen aan het verenigingsleven bekend gemaakt. De oproep aan alle leden en vrienden van ons koor om via de Rabobank te stemmen op het ToonkunstKoor Roermond heeft dit jaar € 476,46 opgeleverd. Wij danken hiervoor in de eerste plaats de Rabobank, die dit mogelijk heeft gemaakt, en alle Rabobankleden die hun stem aan het ToonkunstKoor hebben gegeven.

 

15 maart 2020

Alternatief voor het uitgestelde passieconcert van 7 april

Helaas hebben we ons passieconcert van 7 april 2020 moeten annuleren vanwege de corona-pandemie. Dit concert bestond uit een drieluik met als centrale thema: LUX/LICHT. Het concert zou begonnen zijn met het Himmelfahrts-Oratorium van Johann Sebastian Bach. Daarna stond het  alom bekende Magnificat van Bach geprogrammeerd. Ook in het derde deel zou het thema licht centraal staan met het Lux Aeterna van de hedendaagse Amerikaanse componist Morten Lauridsen. Het ToonkunstKoor Roermond heeft deze drie stukken de afgelopen maanden onder leiding van Pieter Cox ingestudeerd. De uitvoering door ons koor is uitgesteld naar een nog nader te bepalen tijdstip. Om iedereen toch te laten genieten van deze drie prachtige werken hieronder enkele registraties die te vinden zijn op YouTube.


Johann Sebastian Bach, Himmelfahrts-Oratorium


Johann Sebastian Bach, Magnificat


Morten Lauridsen, Lux Aeterna

Scroll naar boven